Familie Wuyts bouwt nieuwe kalverstalNick Wuyts runt nu samen met zijn vrouw een kalverhouderij die een 600 plaatsen omvat. Er is besloten tot uitbreiding voor de toekomst.

De kalveren die hier gehouden worden zijn voor 80 procent van het Belgisch blauw dikbil ras en 20 procent gewone Wit blauwen kalveren.

Het dikbil ras is arbeidsintensiever omdat deze dieren gevoeliger zijn naar houderij en voeding dan de gewone zwartbonte kalveren zoals we dat kennen.

Daarnaast zijn deze dieren qua aanschaf veel duurder.

Gekozen voor een nieuw te bouwen stal naast de huidige stal om een 850 plaatsen bij te creëren. Met deze aantallen kan de familie Wuyts ook de switch maken om zwartbonte kalveren te gaan houden en verdere veranderingen door te voeren in het voerpakket.

Gekozen is voor een traditionele geventileerde stal met twee grote compartimenten en een ruimte aan de voorzijde voor de aanmaak van het ruwvoer, en naar de toekomst opslag van melk vervangende componenten om betere sturing te hebben op het voerpakket.

Luchtinlaat wordt gecreëerd door luchtdoorlatende rolluiken en de afzuiging van de vuile lucht door ventilatoren, hetzelfde systeem als zijn bestaande stal.

Veel kalverhouderijen zijn, en blijven, enthousiast over dit authentiek systeem omdat hier relatief weinig fout mee kan gaan, wat ten goede komt aan het resultaat.

Er is gekozen voor een spantafstand van 7.5 mtr. om zodoende geen wildgroei te krijgen aan tussen steunen in de stal, deze manier geeft een uniformiteit in de stal. Ook naar montage hokinrichting komt dit ten goede. Voergangen van 2 mtr. breed om overal makkelijk te kunnen voeren met diverse voersystemen.

In deze opstelling is hier gekozen voor metalen gordingen van Magnelis staal, dat veel minder gevoelig is voor corrosie door dierlijk ammoniak. Isolatie is aan de onderzijde bevestigt tegen deze gordingen welke ook nog een buffer verschaft.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

CONTACTEER ONS

Een vraag? Aarzel niet om contact op te nemen met ons

Zoekt u een professionele partner in industriebouw? Neem dan vrijblijvend contact op met Altez Industriebouw, wij helpen u graag verder met elk type. Van loods tot toonzaal.

Contacteer Ons