Hovagro Opendeurdag (3 september)


Op 3 september opent Hovagro haar deuren voor het publiek en collega akkerbouwers tijdens een Open Dag. Een uitgelezen kans om kennis te maken met de dagelijkse bedrijfsactiviteiten en geavanceerde machines van een modern akkerbouwbedrijf.

De Open Dag bij Hovagro biedt een unieke kans voor zowel jong als oud om een kijkje te nemen achter de schermen van deze bloeiende agrarische onderneming. De organisatie heeft een boeiend programma voorbereid dat bezoekers zal onderdompelen in de fascinerende wereld van moderne akkerbouw en geavanceerde techniek.

Roger van Hoven: "Met deze open dag willen we een brug slaan tussen ons moderne akkerbouwbedrijf en de lokale gemeenschap. We willen laten zien hoe onze machines een integraal onderdeel uitmaken van ons dagelijks werk en hopen hiermee bij te dragen aan het begrip in de omgeving.’’

Eén van de hoogtepunten van de dag is een rijdende machinepark presentatie, waarbij een indrukwekkend scala aan landbouwmachines langs het publiek zal passeren. Deskundige medewerkers zullen elke machine, van tractoren tot oogstmachines, van gedetailleerde toelichting voorzien over hun functies, werking en bijdrage aan duurzame landbouwpraktijken.

Op dit mooie bedrijf heeft Altez Agrarische bouw een tweetal moderne bewaarplaatsen voor aardappelen gebouwd. In 2010 een kistenbewaarplaats voor de opslag van pootaardappelen met de afmetingen ca. 23 x 35 m. In 2017 een bewaarplaats met een laad-/losruimte specifiek voor de “lange bewaring” van aardappelen. Het is een van de meest moderne, fraaie en letterlijk supercoole bewaarschuren van Noord-Europa. Hierdoor zijn de frietfabrikanten, zoals LambWeston, verzekerd van een jaarrond toelevering van kwalitatief goede frietaardappelen.

Vanaf het begin is Altez, met bouwconsulent Frank Hoeckx, betrokken geweest bij de opzet, het ontwerp, indeling en de verdere engineering. De vergunningsaanvraag is verzorgt door de Aelmans Adviesgroep. Ondanks dat het gebouw een vrij grote afmeting heeft van ca. 82 x 90m, past het met zijn 3-deling van het dak, materiaalkeuze, beplanting en inplanting zeer goed in het prachtige Limburgse heuvellandschap.

Deze bewaarplaats is opgedeeld in 2 grotere bewaarcellen voor resp. ruim 3.000 en 4.000 ton en 3 kleinere bewaarcellen voor ruim 1.500 ton aardappelen, volledig uitgevoerd met ondergrondse ventilatiekelders en roostervloer. Daartussen bevind zich een centrale laad-/losruimte, die tevens geschikt is voor een tijdelijke opslag van ruim 2.000 á 3.000 ton. Een aparte ruimte is ingericht om alle aardappelen inpandig te wassen voor dat deze afgeleverd worden aan de frietfabrieken.

Alle drukkamers, buiten- en binnenmuren van deze bewaarplaats zijn uitgevoerd in degelijke robuuste drukvaste (geïsoleerde) betonelementen van LG-Beton. Deze dragen voor een groot deel bij aan een constant binnenklimaat en zijn tevens brandveilig en hygiënisch. De oversteken en kopgevels zijn bekleed met houten geïmpregneerde douglas planken gecombineerd met metalen geprofileerde wandplaten. Extra aandacht hierbij is besteed aan de akoestische bekleding van de binnenzijde van deze oversteken, die er voor zorgen in combinatie met de geluidsarme ventilatoren van Mooij Agro en een beplante wal rond het gebouw, dat het geluid van de ventilatoren naar de omgeving tot bijna 0 decibel wordt gereduceerd.

Voor een constant binnenklimaat zijn de bewaarcellen uitgevoerd met mechanische koeling en is extra aandacht besteed aan de dakconstructie om vooral de warmte buiten te houden. Het dak is opgebouwd uit vezelcement golfplaten met daaronder een ruime geventileerde luchtspouw van ca. 40cm met daaronder een dubbele laag PIR-isolatie van 2x 6cm, halfslag geplaatst voor een extra goede kierdichtheid. Op het gehele dak zijn zonnepanelen geplaatst.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

CONTACTEER ONS

Een vraag? Aarzel niet om contact op te nemen met ons

Zoekt u een professionele partner in industriebouw? Neem dan vrijblijvend contact op met Altez Industriebouw, wij helpen u graag verder met elk type. Van loods tot toonzaal.

Contacteer Ons