In volle opbouw: de bewaarloods van de toekomstToekomstgericht denken is rekening durven houden met duurzaamheid en milieu. Dat doen we voor elk nieuw project, zo ook voor onze bewaarloodsen. Jammer genoeg kost de opslag van landbouwproducten - zoals aardappelen, uien, tarwe en wortelen - nog altijd een hoop energie. Het ventileren, koelen of verwarmen van opslagruimtes gebeurt namelijk met fossiele brandstoffen.  Het werd tijd voor een radicale oplossing. Daarom ontwierpen we een nieuw soort opslagruimte voor onze opdrachtgever Tonnie van Peperstraten in Oude-Tonge. Een bewaarloods die het gebruik van fossiele brandstoffen opvangt en vervangt.

In het gebouw, met een oppervlakte van ca. 8100 m², wordt ruimte gemaakt voor zo’n tienduizend ton akkerproducten, waaronder aardappelen, uien en granen.We voorzien een overdekte laad- & losruimte, een dubbel laaddock, machineberging, een overdekte wasplaats voor landbouwmachines en een spoel- en vulplaats voor de landbouwspuit. 

Voor het opwekken van alternatieve energie zetten we heel concrete stappen. Op de daken voorzagen we plaats voor 5.400 zonnepanelen. Onder de gebouwen komt een wateropslagruimte voor ongeveer 5.200 m³ schoon water. Daarvoor zuiveren we regenwater, opgevangen van de nieuwe en bestaande daken en het nieuwe en bestaande erf. Ook bij het condensdrogen - dat is het weersonafhankelijk koelen en drogen - van de producten vangen we het vrijgekomen vocht op om te kunnen zuiveren. 

Dat water kan na zuivering worden ingezet voor:

✓ gewasbescherming, ✓ bevochtiging en koeling van aardappelen,✓ productie van waterstof op het naastgelegen Greenpoint tankstation,✓ reiniging van eigen machines en wasboxen op het Greenpoint tankstation.  

Ons doel? De Van Peperstraten Groep klaarmaken voor de toekomst met zelfvoorzienende energie en een CO2-neutrale manier van denken.

Dit project is net opgestart en via deze pagina gaan we op regelmatige basis updates posten. Blijft u graag op de hoogte van de voortgang? Over de verbluffende resultaten vertellen we u meer in onze volgende nieuwsbrief.

Schrijf je hier in op de nieuwsbrief om niks te missen. 

Ontdek meer over onze aanpak rond bewaarloodsen of neem vrijblijvend contact op

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

CONTACTEER ONS

Een vraag? Aarzel niet om contact op te nemen met ons

Zoekt u een professionele partner in industriebouw? Neem dan vrijblijvend contact op met Altez Industriebouw, wij helpen u graag verder met elk type. Van loods tot toonzaal.

Contacteer Ons