Altez lanceert volledige nieuwe website; het verhaalWebsite krijgt een nieuw grondplan

Altez.eu

De uitdaging: Overzichtelijke online gebruikservaring

Bij Altez bieden we onze innoverende bouwtechnieken aan drie diverse sectoren aan, met elk hun eigen (ge-)bouwuitdagingen: agro-, hippo- en industriebouw. Dat wilden we ook via onze website helder tonen. Ieder van onze klanten moet onze site handig kunnen scannen en gebruiken - op alle toestellen - en op die manier snel de informatie vinden die voor hem relevant is. Als ondernemer heb je immers geen nood aan een rundveestal en als landbouwer geen interesse in een paardenkliniek. Verder was ons verouderde CMS, de software waarmee de oude website is opgebouwd, echt aan vernieuwing toe: de weinig soepele applicatie liet ons niet toe onze site vlot aan te passen of uit te breiden. Tijd voor een grondige renovatie dus. Daarvoor sloegen we de handen in elkaar met digital agency iValue.

Onze aanpak: Eén portaal, drie sectoren

Om zulke diverse doelgroepen van dienst te zijn, wilden we op onze nieuwe website voor ieder publiek de unieke assets in de verf zetten, zoals onze focus op innovatie binnen agro, op personalisatie binnen industrie en op de integrale aanpak binnen hippico. Een website die zorgt voor een geweldige gebruikservaring voor drie uiteenlopende publieken, dat was het hoofddoel. In overleg met iValue kwamen we al snel tot het idee van één overkoepelende portaalpagina. Vandaaruit klikken gebruikers vlot naar ‘hun sector’ door: de Altez-subsite voor industriebouw, agrarische bouw, hippico of productie. De eerste drie pijlers spelen vanzelfsprekend in op de informatienoden van onze klanten. De productie-pijler van onze portaalsite geeft onze klanten een kijkje achter de schermen van onze eigen beton- en staalproductie.

Design & development: Stevige constructie

Ook de bouw van een website vraagt om een goede architect. En iValue heeft de mentaliteit van een ervaren bouwmeester: ze weten dat alles staat of valt met een sterke blauwdruk en solide fundamenten. Daarom stelden ze enkele belangrijke vragen vooraf. Wat met de verschillende URL’s van onze huidige website? Hoe maken we een helder onderscheid tussen de deelsites? Moet een gebruiker kunnen wisselen tussen deelsites, en hoe? Wat met kleurgebruik? iValue hielp ons de verschillende vraagstukken beantwoorden en oplossen. Ze kozen voor Drupal als basis, omdat Drupal moeiteloos een complexere website met vier pijlers stut. Bovendien liet het ons toe de vier subsites eenvoudig centraal te beheren. iValue stelde een blauwdruk op voor iedere subsite en zorgde voor een consistent design, terwijl we dankzij page parts - digitale bouwstenen - de site toch dynamisch konden opbouwen én, waar nodig, uitbreiden of aanpassen. Zo werd een uniforme look & feel gecreëerd waarin een contentmanager de vrijheid heeft een uniek verhaal te vertellen.

De resultaten. Alles onder één dak,

Vandaag bieden we onze diverse klanten een website aan die overzichtelijk aan hun wensen beantwoordt. Dankzij het opzet van een overkoepelend portaal kunnen we ons informatieaanbod duidelijk segmenteren naar onze verschillende doelgroepen. Het nieuwe design leidt klanten vlot naar een deelsite met een aparte URL, waar ze helder een eigen buyer’s journey volgen. Door het nieuwe, open en super soepele CMS (Drupal) onderhouden we de site makkelijk zelf. En we passen ze zelf eenvoudig aan. Ook updates van deze Drupal 8-versie zijn in een wip gebeurd. Bovendien is de site nu optimaal zichtbaar en vlot te gebruiken op smartphone, laptop en tablet. De uniformiteit in onze moderne huisstijl gaat hand in hand met de eigenheid van erg verschillende inhoudspagina’s per doelgroep. Onze diverse doelpublieken vinden zonder veel moeite wat ze nodig hebben en wij garanderen nóg meer klanttevredenheid.

Over iValue: Sterke partner, vlotte samenwerking

Onze keuze voor iValue als marketingspecialist was zeker geen toeval. Al sinds begin 2017 werken we met hen samen aan succesvolle campagnes. Met hun no-nonsense aanpak en de opdeling van hun campagnes volgens buyer’s journey waren zij de juiste keuze voor ons.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

CONTACTEER ONS

Een vraag? Aarzel niet om contact op te nemen met ons

Zoekt u een professionele partner in industriebouw? Neem dan vrijblijvend contact op met Altez Industriebouw, wij helpen u graag verder met elk type. Van loods tot toonzaal.

Contacteer Ons