Altez Agrarische Bouw zet in op Virtual Reality (VR)Altez Agrarische Bouw, specialist in het ontwerpen en bouwen van moderne stallen met innovatieve concepten en ook van duurzame bewaarloodsen voor o.a. aardappelen, uien en graan, gaat middels Virtual Reality toekomstige klanten “onderdompelen” in hun nieuw te bouwen projecten.

Afb. 1. VR Beeld van de overdekte laad- en losruimte

Door VR geeft Altez haar klanten de mogelijkheid reeds voorafgaande aan de bouw “te wandelen” door het project. Hiermee krijgt de klant een uitermate helder inzicht hoe het project zal worden opgebouwd en welke (technische) elementen worden toegepast.

Het kunnen "interpreteren" van twee- en/of driedimensionale technische bouwtekeningen is voorbehouden aan specialisten. Om inzicht te krijgen in het nieuw te bouwen project dient de bouwheer een groot beroep te doen op zijn inlevingsvermogen. Het zich kunnen voorstellen hoe het uiteindelijke resultaat zal zijn, blijkt hierbij een moeilijke opgave. Middels VR, op een computerscherm of rechtstreeks met een VR bril, creëert Altez de mogelijkheid vooraf een realistisch inzicht te krijgen in het uiteindelijke resultaat.

Bewaarschuur van de Toekomst in VR

Altez Agrarische Bouw, marktleider in het bouwen van bewaarloodsen, zal in Oude Tonge, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, de “Bewaarschuur van de Toekomst” bouwen. Het akkerbouwbedrijf Van Peperstraten heeft, in samenspraak met Altez, een innovatief totaalconcept ontwikkeld met als doel verduurzaming van de energie- en watervoorziening in de algehele procesvoering van zaad tot oogst en tot opslag. Hierbij zal een volledig nieuw ontwikkelde bewaarschuur ten bate van het energieneutrale bewaarconcept worden gebouwd. Dit concept is volledig in Virtual Reality uitgewerkt. Zie hier het resultaat.

Verduurzaming in de agrosector

De agrosector is grootverbruiker van energie en water. Een technologie waarin bespaard kan worden is het bewaarproces: circa 60% van alle geteelde landbouwproducten wordt vóór verwerking opgeslagen. Het koelen en verwarmen van producten tijdens de bewaring vraagt hierbij veel energie. Onderzoek heeft uitgewezen dat er in de opslag, het drogen en koelen van landbouwproducten grote kansen liggen om dit proces verder te verduurzamen en energieneutraal/producerend te maken. Slimme innovaties in het bouwen van bewaarloodsen en het bewaarproces kunnen een oplossing bieden bij het reduceren van het energieverbruik. Hiertoe is de Bewaarschuur van de Toekomst uitgedacht: een circulaire bewaarschuur die energieneutraal landbouwproducten opslaat, mede door inzet van optimale isolatie en duurzame energie zoals zonne-elektriciteit. Resultaat van dit project is een economisch rendabel, energieneutraal en circulair bewaarconcept binnen het landbouwbedrijf, waarbij energieproductie en wateropvang dermate zijn dat zij als “grondstof” kunnen dienen voor waterstofproductie.Projectvoorstelling

Altez Agrarische Bouw heeft bovenstaand project reeds in Virtual Reality laten uitwerken. Hierdoor is een projectvoorstelling ontstaan waarbij het reeds voor de bouw mogelijk is de verschillende onderdelen van het project te “visualiseren”. Op Interpom Primeurs in Kortrijk, de meest gespecialiseerde indoor vakbeurs voor de hele aardappel- & groentebranche in Europa, heeft Altez dit VR project, onder grote publiek belangstelling, getoond aan de beursbezoekers. Menig belangstellend akkerbouwer heeft de VR-bril gehanteerd en een “wandeling” gemaakt in deze “Bewaarschuur van de Toekomst”.

Afb. 2. VR zicht op één van de bewaarcellen voor aardappelen

Tijdens de aanstaande agrarische vakbeurs Agriflanders, van 10 tot en met 13 januari in de Expo te Gent, zal Altez Agrarische Bouw opnieuw de bezoekers in de gelegenheid stellen virtueel al door de verschillende elementen van de bewaarschuur te “lopen”.Slimme bouwinnovaties voor een productievere, duurzame landbouw

Altez Agrarische Bouw, als specialist in het bouwen van stallen, ontwikkelt mee aan de productiviteit en duurzaamheid van de rundveesector. Innovaties als de ADL Cover, een hitte werende lichtdoorlatende afdekking van agrarische stallen, de CDC, een koeltechniek in betonnen vloeren en looppaden van rundveestallen, zijn hierbij slechts enkele voorbeelden van deze innovatieve ontwikkelingen van Altez. Tijdens de reeds genoemde Agriflanders zal een dergelijke moderne, van alle innovaties voorziene rundveestal, tevens in Virtual Reality te bekijken zijn.Altez Group VR App

De technische mogelijkheden om VR beelden te bekijken ontwikkelen zich zeer snel. Altez speelt op deze ontwikkelingen in door een eigen VR app in zowel de App store (Apple) als Google Play store (Android) aan te bieden. Door deze ontwikkeling kan niet alleen de bouwheer, maar ook overige geïnteresseerden, reeds de projecten in VR bekijken, gewoon thuis op zijn computer, tablet of smartphone. Zoek naar Altez Group VR in één van beide stores en installeer de app om de ontwikkelingen te blijven volgen.

Redactie: Dit artikel zal verschijnen in de Agrarische Nieuwsbrief van Altez op woensdag 9 januari en zal tevens te lezen zijn in De Standaard van maandag 14 januari.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

CONTACTEER ONS

Een vraag? Aarzel niet om contact op te nemen met ons

Zoekt u een professionele partner in industriebouw? Neem dan vrijblijvend contact op met Altez Industriebouw, wij helpen u graag verder met elk type. Van loods tot toonzaal.

Contacteer Ons