Altez Group. Voordelen van bouwen met prefab betonHOGE ISOLATIEWAARDEN MET PREFAB BETONWANDEN

Geprefabriceerde geïsoleerde betonwanden die door middel van een uniek verbindingsmechanisme worden geproduceerd, leveren een hoge isolatiewaarde door het elimineren van zogenaamde koudebruggen. Dit merkt u jaarlijks bij uw energienota.

Een constante kwaliteit, flexibel zijn qua afmetingen, bereiken van hoge isolatiewaarden in geïsoleerde panelen en de snelheid van bouwen met dergelijke wanden, zijn slechts enkele specifieke redenen om te werken met geprefabriceerde wanden. Deze wanden worden in-house bij Altez gemaakt, in speciaal daarvoor ingerichte fabrieken, bij een constante temperatuur en luchtflow, waardoor de constante kwaliteit kan worden gewaarborgd.

Geprefabriceerde wanden in gewapend beton bestaan uit twee betonbladen waartussen een isolatielaag is bevestigd. De beide betondelen, met daar tussen de isolatie, worden aan elkaar verbonden door middel van zogenaamde ankers. Traditioneel wordt gebruik gemaakt van stalen of inox ankers om beide betonbladen te koppelen. Deze ankers veroorzaken koudebruggen waardoor de thermische weerstand van een dergelijk paneel daalt. Het vervangen van de traditionele ankers door GFRP (glasvezel versterkte kunststof) ankers is een mogelijke oplossing om de koudebruggen te elimineren.

(foto: GFRP anker)

Studie wijst uit dat het gebruik van GFRP ankers, zoals deze door Altez worden gebruikt, aanzienlijk minder thermisch verlies geven. De, op deze wijze geproduceerde geïsoleerde Altez betonwanden, zijn het enige systeem zonder koudebruggen.

Dat Altez in Duitsland in 2015 de duurzaamheidsprijs won, vanwege de beste energie efficiënte bouwmethode, is dan ook geen verrassing.

VOOR ELKE TOEPASSING IS ER DE JUISTE OPLOSSING:

  • Industriebouw: Voor opslag, transport, productie of het bouwen van MKB units; geprefabriceerd beton is hip, happening & duurzaam!
  • Kantoorbouw: Systeemintegratie voor snelle, kwalitatieve prefab bouw, kwaliteit rechtstreeks uit de fabriek.
  • Appartementen: Snelheid van bouwen in een aantrekkende conjunctuur, woonwensen van de toekomst NU en duurzaam realiseren.
  • Woningbouw: Prefab structuurwanden voorzien van alle technieken voor elektra, uitsparingen voor HVAC en sanitair.
  • Agrarisch: Wanden, kelders & vloeren allen in geprefabriceerde, geïsoleerde en/of volle beton, in verschillende diktes en sterktes.
  • Bewaarloodsen: Optimale isolatie, gebruikmakend van een uitwendige structuur; Uw product kan langer bewaard blijven.
  • Wijnloodsen: Nieuwe wijnen in vertrouwde, bewezen, geprefabriceerde beton elementen.
  • Hippisch: Ideale onderkomens voor uw gewaardeerde viervoeter, rijhallen en hippische centra.

UITERLIJK

Er zijn vele manieren van afwerken verkrijgbaar in het Altez gamma. De afwerking bepaalt het uiterlijk. Of het nu gaat om een bakstenen (strip) uiterlijk, een gladde afwerking, of gekleurd beton, u bepaalt het uiterlijk van uw gebouw. Bijkomend voordeel van de geïsoleerde wandpanelen is dat de binnenwand gepolierd of glad afgestreken aangeleverd kan worden, waardoor binnen afwerking tot een minimum kan worden beperkt.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van prefab beton voor u nieuwe gebouw?Neem vandaag nog contact met ons op…

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

CONTACTEER ONS

Een vraag? Aarzel niet om contact op te nemen met ons

Zoekt u een professionele partner in industriebouw? Neem dan vrijblijvend contact op met Altez Industriebouw, wij helpen u graag verder met elk type. Van loods tot toonzaal.

Contacteer Ons